Saturday, 11 February 2012

Gate~Kawasan larangan untuk kanak-kanak


Just nak share pengalaman ada baby....mmmm....mama ngan babah g ronda cari gate ni masa cuti maulidurrasul 6hb aritu kt PC Permata Pandan Indah....ingatkan blh beli n bawak balik trus tapi upenyer kena book dulu sbb stok xde....susah hati mama sebab memikirkan a-fieq yg dh mula pandai panjat tangga.....benda ni jadi masa jumaat malam sabtu....macam biasa sblm makan mlm dgn babah mama@babah letak a-fieq dpn tv pastu letak mainan byk2 kt dia....baru jer makan sesuap dua....tetibe jer mama ngan babah pandang kt a-fieq tp dia xde...apa lagi trus 4 mata ni terarah ke tangga....dalam masa yg sama xsemena2 a-fie pun bergolek jatuh mcm nangka.....alamakkkkkkk....terjerit mama benjol sebiji kt dahi kiri a-fieq.....rasa nk menangis...menyesal....semua ada....nk makan balik pun tak lalu....sbb masih terperanjat....nasib baik baru panjat tangga yg kedua kalau lebih dari tu xtaula jadi apa....

Keesokkannya...dlm area tghari babah dapat call dr kedai PC Permata gate a-fieq ni dh ada.....tp anak mama dh jatuh tangga....pada sesapa yg ada baby cepat2la beli gate keselamatan ni....jgn menyesal udahler.....macam mama ni.....lps pasang gate ni a-fieq dh xpenah dkt ngan tangga lagi...mungkin jgk fobia kut....

Macamanapun mama tetap bawak anak mama jumpa doktor untuk checkup apa yang patut....alhamdulillah smpai skrg a-fieq dalam keadaan yang sihat....alhamdulillah

1 comment:

Sue-Rya AQ said...

nk kena beli jugak nnt..skang pn c bam bam ni dh lasak..huhuhu