My Lovely Cat

Si Putih
Putih  dh pandai amek gambar......tolobih manjo skrg ni n kuat tido.......cian putih....


Aksi Putih.......


3 beradik


Nila kucing kesayangan z...si 3 beradik...yg dpn namanya putih, yg tengah black n yg blkg sekali hitam.....masa mula2 dtg rmh dulu dia park kt luar hall bilik.....pastu z letakla kt luar rumah...ingatkan dia nk g dr rmh tp stay gak walaupun da suh kuar....masa tu mak 3 beradik ni ada lg....pas seminggu mak dia lari plak...xtau la lari ke ape ke....so z belala smpai besar.......lebih kurang da masuk 5 bulan masa ni....masa diorang kecik2 xterpikir lak nk snap pic diaorg.....


Tup2 satu ari tu...kalau xsilap masa tu dlm 15 April lps (Jumaat), masa tu pas blik keje pastu nak ambik mak kt TBS (Terminal Bersepadu Selatan) kuar dlm kul 6 dr rmh....masa 3 beradik ni z tinggalkan diaorg tgh mkn, masa on the way blik rmh dalam area kul 7.30 ke 8 mlm adik cal kata "kak yati kucing hitam da mati kt tepi jln dpn......" sedihnya rasa....br je tgglkn beberapa minit jer.......keluar gak air mata......xblhla nangis lbh2 masa tu mak ada.....hehhehehe.....smpai umah trus abg ambik n tanam kt seberang jln umah.....ni la si hitam.....si hitam ni la yg paling nakal n manja.....selalu buli yg lain......kecoh sgt bila diorg 3 beradik ni bermain.....happy sgt.....ye la masa kecik2 dulu garang yg amat....bila da bsr skit manja la plak......tinggalla si black n putih je skrg ni......


Ni plak si black.....ni pon manja gak tp dia suka bt hal sendiri.....contohnya suka menyendiri.....bila da manja.....manja btl....tp bila main n terkejut mesti dia terlompat2....pastu black ni pandai posing bila ambik gamba....hehehehhe.....masa pg jumaat nk g keje biasanya bila buka pintu umah mesti black ngan putih da tunggu dpn pintu....tp pagi ni dua2 xde.....heran jgk.....tp sbb nk cepat2 g keje pikir pos+ je la......lps blik keje jumaat tu (dalam 22 April) black ngan putih xde jgk.....trus la abg g cari kt area rmh....pdg dpn umah....pastu abg nampak kelibat black tepi jalan dkt rumput2...da terbaring...upenyer black da mati.....abg pon blik umah dl nk solat....dlm kul 6.30 abg ambik black n tanam belah hitam......masa tu sedihnya......kuar air mata z lg sekali......sedih tul.....masa taip ni pon mengalir airmata....teringat.....lps tanam black g la cari putih plak ngan abg naik keta pusing2 taman...maner tau leh jumpa tp kelibat putih langsung xjumpa......sedihnya masa ni........


Sepanjang putih hilang, z selalu je berdoa "Ya Allah kalaula putih masih hidup mintak2la dia dpt balik ke rumah...." pg sabtu esoknya lps solat subuh z doa lg.....lps tu z pon ambik kunci rmh nk panggil putih kot2 putih ada......bila kunci tu bunyi jer.....bunyi loceng kucing.....pastu putih muncul dpn pintu....masa tu z nangis sbb Allah da makbulkan doa z.....syukur sgt2.....masa z ambik putih bdn dia kotor sgt pastu dia cam takut2 je......tgh tu bunyi anjing kt luar rumah z tengok putih cam2 takut2 je.....dkt 2 hr gak putih dlm keadaan xlalu mkn....nampak muka dia sedih.....z ingatkan hitam ngan black mati mgkn sbb ada org ketuk kepala dia.....tapi bila pikir2 balik rasanya hitam ngan black mati sbb kena gigit anjing.....cian kt hitam ngan black.....masa mula hitam mati dulu black ngan putih diam jer kt rmh....xmain langsung.....sbb si pembuli dh xde.....cian tengok diaorg ni...skrg ni tggl putih jer lg kesian.....skrg putih suka tido kt bawah meja tv ngan meja komputer mgkn dia rasa tmpt tu paling selamat kot......skrg kena selalu main ngan putih ni takut dia bosan plak.....nasib baik ada si kuning ngan si full black yg dulu selalu main dgn 3 beradik ni dtg umah main ngan putih....lgpon putih byk habiskan masa duk dalam umah.....si putih ni x bape suka ambik gambar selalu jer lari bila nk ambik gmbr dia......tp dia suka tengok tv......hehhehe....kdg2 dia berdiri dpn tv pastu nk pegang apa yg ada dlm tv tu....lg2 bila ada akasi yg menarik perhatian dia......putih...putih....


1 comment:

anoor alwi said...

tang pic ni yang kak tak leh tahan tengok nih..cutenyer ti...kiss muncung dia utk kima k..hehehe